Testimonis03/12/2020

Els joves del Vivim valoren positivament el suport i acompanyament que reben

A la ciutat de Terrassa ja fa anys Càritas va crear el projecte VIVIM AQUÍ, SOM D’AQUÍ, que treballa amb joves al barri de Ca n’Anglada, anteriorment eren joves de 16 a 18 anys nouvinguts amb dificultats idiomàtiques i d’inserir-se laboralment o en alguna formació.

Més endavant van ser irregulars sobrevinguts. Joves majors de 18 anys fins a 25 anys que vivien amb la família i com que no podien aportar cap cotització perdien la seva documentació i esdevenien irregulars.

Actualment els joves que hi participen han fet el trajecte migratori sols, no estan aquí amb els seus pares, vénen per tenir un futur millor i tenen entre 18 i 25 anys. Alguns d’ells han passat pel sistema de protecció d’infància ja que van venir sent menors. La situació en la que es troben aquests joves és molt preocupant. No aconsegueixen trobar feina, s’allotgen ocupant fàbriques, pisos, en matalassos d’habitacions en les quals els han acollit temporalment i tenen dificultats per ser empadronats amb la conseqüent agreujant que no poden accedir a la sanitat ni demostrar el temps que fa que són aquí.

En el Vivim els joves han trobat un espai d’acollida on ells mateixos proposen activitats per fer. A través de l’elaboració de receptes culinàries aprenent la llengua catalana, costums…., tot creant vincles i sentint-se acompanyats. Amb la seva joventut i sense el suport de la família, els joves valoren molt positivament tenir aquest acompanyament.

Notícia relacionada