Acció Social25/07/2022

Inclusió i formació a través de la participació comunitària

Més de 25 anys vetllant per la inserció social de les dones a Montcada i Reixac

Càritas Montcada i Reixac va engegar el projecte Bon Dia fa més de 25 anys per acollir i acompanyar a dones en situació de vulnerabilitat en el seu procés d’inserció social al Centre Cívic del barri de la Ribera.

S’ofereix un espai de relació, aprenentatge, empoderament i formació comunitari on les mateixes participants de Càritas expressen les seves inquietuds i motivacions. D’aquesta manera són elles les protagonistes del projecte i proposen, decideixen, realitzen i avaluen elles mateixes les activitats del curs, tenint en compte l’opinió de totes.

Aquesta dinàmica permet la formació i la inclusió a través d’activitats quotidianes com la natació, la cuina, la costura, el descobriment de la ciutat i el seu entorn, entre d’altres, de tal forma que reforça la seva autoestima i potencia les capacitats de cada individu i millora la qualitat de vida de tothom. El treball que el projecte fa pel canvi social va ser valorat l’any 2019, en el qual  l’activitat de natació va ser reconeguda amb el Premi a la inclusió a través de l’esport dels Premis Esportius atorgats per l’Ajuntament de Montcada i Reixac.

La Parròquia de Santa Engràcia ofereix un gran suport al projecte. Gràcies a l’estreta col·laboració i treball en xarxa amb els diferents departaments i serveis de l’Ajuntament s’aconsegueix acompanyar a les participants en els serveis més adients per la seva incorporació als serveis públics oficials, i la seva inserció sociolaboral.

DESCARREGAR NOTÍCIA

DESCARREGAR FOTO