La Trobada
La Trobada, un centre d'acollida a persones sense llar, on coincidir egarencs il·lusionats per realitzar un procés comunitari
Una visió ràpida
En què consisteix: El projecte es fonamenta en el treball de la inclusió social segons en el principi d’igualtat de totes les persones. És flexible i dinàmic, s’adapta a diferents necessitats de les persones per fomentar l’apoderament individual i generar canvi social. A finals d’abril del 2019 es va transformar el treball que s’hi realitzava, després de conèixer-se pels egarencs com “el restaurant del temps” des de març del 2013.
Qui el realitza: ALEI, l’Associació Local d’Entitats per a la Inclusió és la responsable del projecte, composta per 27 entitats i l’Ajuntament de Terrassa, de la qual Càritas en forma part.
A qui va destinat: Va destinat a persones a l’atur que hagin pogut patir un procés de desnonament, que tingui càrregues familiars importants, etc. i que, per tant, estan passant un mal moment, no només econòmic sinó personal, familiar i possiblement social.
Objectius
- Garantir l’accés a una alimentació equilibrada a les persones i famílies en situació d’insuficiència i precarietat econòmica a través de l’organització col·lectiva i ciutadana.
- Oferir la possibilitat a aquestes persones de formar-se i orientar-se cap a una possible sortida al món laboral.
- Crear cohesió de grup, i apoderar i millorar el sentiment d’autoestima dels participants.
Què fem?
És un espai comunitari de col·laboració i formació emmarcada en l’àmbit d’hosteleria i restauració, per a tots els col·lectius.
De dilluns a divendres en horari de 9h a 17h, es realitzen activitats programades de formació prelaboral, participació, dinamització grupal i sensibilització.
Comptem amb espais de suport individual i de voluntariat per promoure activitats complementàries, la iniciativa de les persones participants i la participació ciutadana en general de tal manera que pretenem ajudar a persones que tinguin un risc de caure en aïllament i exclusió social, i que encara no han perdut els hàbits necessaris per treballar i relacionar-se.
Es pretén reforçar l’autoestima a través d’una ocupació del temps amb una forta dimensió relacional i formativa que previngui del risc de desvinculació i exclusió social de les persones afectades per la crisi.
Línies de treball
Itinerari Formatiu
Formacions teòriques en l’àmbit de l’hosteleria i restauració i pràctiques col·laboratives internes.
Itinerari Operatiu
Col·laboració al funcionament diari del projecte donant suport al desenvolupament de diferents tasques.
Itinerari Comunitari
Participació en activitats grupals i de sensibilització.
Si vols recolzar aquest i altres projectes de lluita contra la pobresa, dona ara
Ajuda’ns a ser on més ens necessiten.