Testimonis14/05/2024

“Te valorizan tanto que tu mismo te sientes importante”

Testimoni de la memòria de l'acció de Càritas Diocesana de Terrassa el 2023

 

Al maig de 2023, la Diankimba va arribar a conèixer Càritas a través d’una amiga que li va parlar d’un curs de formació.

La Diankimba no coneixia el català i conscient de la importància de poder entendre’s amb els veïns es va inscriure a un curs per aprendre l’idioma. Al curs va conèixer altres participants que li van explicar que Càritas ajuda a les persones a trobar feina.

Es va assabentar que s’iniciaria un curs de neteges en el qual primer es fa una part teòrica i posteriorment es fan pràctiques en empreses.

Durant un mes va anar 3h al dia de dilluns a divendres a l’Hospital de Granollers a fer les pràctiques amb l’empresa SIRSA.

D’aquelles setmanes de formació la Diankimba explica que “te valorizan tanto que tu mismo te sientes importante, yo de verdad lo he sentido con ellos, y está muy bien, estaba muy contenta, estoy muy contenta la verdad, estoy muy contenta con ellos.

L’objectiu del curs és inserir als alumnes en empreses ordinàries una vegada finalitzades les pràctiques laborals. La Diankimba va poder incorporar-se a l’empresa on havia fet la formació “después de las prácticas he podido seguir como substituta porque necesitaban substituir a gente que estaba de vacaciones pero desde luego nos hemos quedado ahí, seguimos trabajando con esta empresa”.

El pas per Càritas ha suposat un nou rumb en la seva vida que l’ha ajudat a poder seguir esforçant-se per tenir una vida digna.

“Yo les agradeceré siempre mi vida, la verdad, porque no me la imaginaba así, pero ritas ayuda en general a muchas mujeres, es una confianza para las mujeres y eso yo lo veo. No soy la única mujer porque conozco muchas mujeres que han pasado aquí, que de verdad han cambiado su vida”.

 

Ajuda’ns a ajudar