Acció Social14/08/2019

Premi a la inclusió a través de la natació pel projecte Bon Dia

El projecte es realitza a l'arxiprestat de Montcada i Reixac

A Càritas vetllem per acollir i acompanyar a les persones de forma integral i per aquest motiu, quan un grup de dones del projecte “Bon Dia” de Montcada va transmetre la inquietud d’aprendre a nadar, la responsable del projecte va contactar amb l’Ajuntament de Montcada que des del primer moment es va mostrar disposat a trobar la forma de donar resposta a aquesta necessitat i que les dones poguessin fer classes de natació, ajudant a la seva inclusió.

Així doncs, després de valorar les possibilitats i les formes de portar a terme l’activitat, vam començar a realitzar classes de natació. Aquestes els han permés, també amb l’esport, integrar-se a la societat i compartir noves experiències en un entorn lúdic, tot esforçant-se i treballant per adquirir noves habilitats i coneixements.

Realitzar esport és beneficiós per a la salut i per a la ment, i al mateix temps ajuda a la inclusió de les persones més vulnerables. D’aquesta manera, a les dones del “Bon Dia” els ha permès tenir una seguretat en l’aigua que els facilita que la gaudeixin també amb els fills, per tant, té conseqüències també en la relació familiar, maternofilial i les activitats que realitzen junts els membres de la família. Així com la inclusió de la família en la societat i la predisposició de les mares davant l’opció que els seus fills també facin natació.

Per tots aquests motius, es va reconèixer la tasca feta pel projecte en els Premis Esportius 2019 atorgats per l’Ajuntament de Montcada.