Moda re- obra nova botiga a Rubí
La cooperativa d'iniciativa social impulsada per Càritas presenta aquest nou punt de venda situat al número 6 del carrer Lluís Ribas de RUBÍ, la primera botiga de Moda a la localitat.
Moda re-, la cooperativa d’iniciativa social sense ànim de lucre impulsada per Cáritas Española amplia la seva xarxa de botigues amb l’obertura d’un nou establiment solidari de roba de segona mà al carrer Lluís Ribas n.6 de Rubí.
Mons. Salvador Cristau ha presidit l’acte en el qual ha transmès la il·lusió i esforç d’APASOMI en impulsar nous projectes i línies de treball per tal d’oferir noves oportunitats a persones en risc d’exclusió. El Bisbe de Terrassa també ha beneït el local per tal que sigui fruit de bones noves per a les persones més vulnerables. La Sra. M. Carmen Pastor, Tècnica d’inserció de l’Empresa d’Inserció Laboral APASOMI, que ha remarcat la importància d’aquesta nova línia de treball que a més a més de respondre a necessitats d’inserció laboral de les persones acompanyades per Càritas Diocesana de Terrassa, incideix en la sensibilització de la societat en general sobre l’economia circular i la cura del planeta. El Director de Moda re-, el Sr. Albert Alberich, ha destacat la importància de l’obertura de la primera botiga a Rubí. Una botiga que s’afegeix a les més de 170 que la cooperativa ja té a tot el país. La Sra. M. Carmen Alarcón, Regidora de Drets Socials, Gent Gran Activa, Infància, Programes Sectorials i Finca Font del Ferro, de l’Ajuntament de Rubí, ha valorat que APASOMI obri la botiga Moda re- a Rubí, on els veïns i veïnes fan xarxa ciutadana.
Les botigues de Moda són espais moderns i dinàmics que trenquen amb els estereotips associats a les botigues de segona mà. Així, a la nova botiga de Moda re- de Rubí el públic podrà accedir a la compra de roba i complements als quals es dona una segona vida. Una àmplia selecció de peces per a tota la família, seleccionades amb molta cura per mans expertes, amb les quals s’impulsa l’economia circular i es crea ocupació social.
Els punts de venda de Moda re- obeeixen a un model innovador de botiga/escola, on personal d’inserció adquireix coneixements i destreses de gestió comercial i atenció al públic guiats per un equip de professionals especialitzats en el sector. Una manera d’impulsar la igualtat d’oportunitats mitjançant un model de relacions laborals justes, basat en la promoció i l’autonomia.
Aquestes botigues són també espais solidaris que ofereixen una atenció digna a les persones més necessitades, que poden accedir a un lliurament social basat en una experiència de compra totalment normalitzada sense cap cost.
Moda re- va tancar el 2024 amb 145 botigues pròpies a tot Espanya, a les quals se sumen 27 córners a hipermercats Alcampo de tot el territori, i va acabar el 2024 amb un total de 172 punts de venda. Espais que són un reflex fidel dels valors del projecte: sostenibilitat i solidaritat, amb el planeta i amb les persones.
Els beneficis generats de les vendes a les botigues Moda re- es reinverteixen de forma íntegra en programes de formació i llocs de treball per a persones en situació vulnerable, l’obertura de noves botigues, així com en la investigació i desenvolupament de nova tecnologia per a la reutilització i reciclatge del tèxtil.
El projecte Moda re-, basat en l’economia circular, és el fruit dels més de 30 anys d’experiència de Càritas en la recollida i gestió de roba amb finalitats socials i solidàries als tradicionals robers de les parròquies. A partir del 2018, sota el convenciment que la feina és la millor alternativa per lluitar contra l’exclusió social, quan es comença a gestar Moda re- i Cáritas Española, mitjançant els seus projectes locals, va començar a impulsar l’ocupació social a partir de la gestió de roba i deixalles tèxtils.