Acció Social29/07/2022

Mons. Salvador Cristau beneeix un nou pis social a Terrassa

Càritas Arxiprestal de Terrassa inaugura un projecte per a joves en situació de vulnerabilitat per tal de donar cobertura a la necessitat habitacional

En un moment en què les persones més vulnerables seguien afectades per la crisi de la bombolla immobiliària, la pandèmia els ha dificultat encara més la situació. Aquestes persones necessiten ajuda en molts àmbits de la seva vida: habitatge, feina, necessitats bàsiques, salut i xarxa social, entre d’altres.

La presidenta de Càritas Arxiprestal de Terrassa, la Sra. M. Rosa Cristany, ha agraït a les Franciscanes Missioneres de la Nativitat, les Darderes, que hagin pensat amb Càritas per tal que el pis esdevingui una llar, un espai generador de noves oportunitats per a les persones que hi visquin.

Cristany ha explicat que el pis anirà destinat a joves amb dificultats per tenir una vida autònoma. Càritas a Terrassa coordina el projecte “Vivim aquí, som d’aquí”, destinat a joves que es troben en aquesta situació i que necessiten de molta ajuda per fer front a les despeses de l’habitatge. Son joves compromesos amb un pla de treball per tal de millorar la seva situació. Treballen amb un tècnic de Càritas per fomentar les seves capacitats i formar-se per adquirir nous coneixements i habilitats.

El tinent d’alcalde de Drets Socials, el Sr. Noel Duque, ha volgut agrair a Càritas l’aposta per “un projecte que ajuda a fer una societat millor i que treballa perquè tothom es pugui integrar en un entorn cada dia més just, igualitari, i que ofereixi accés universal”.

Mons. Salvador Cristau, Bisbe de Terrassa, ha beneït el nou pis de Càritas posant de manifest tot el que s’aconsegueix quan les administracions i les entitats socials unim esforços a benefici de les persones més vulnerables.

El Bisbe ha recordat la importància d’acollir i acompanyar al desconegut, al forester, al refugiat. Vivim en un moment en què veiem el millor i el pitjor de la globalització i no hem d’oblidar que “Qui us acull a vosaltres, a mi m’acull, i qui m’acull a mi, acull el qui m’ha enviat (Mateu, 10:40)”

Tal com ha ensenyat Meritxell Pérez, tècnica de Càritas, el pis consta de 3 habitacions amb capacitat per a 6 persones. Els joves hauran de fer les tasques de la llar, i organitzar-se en un entorn respectuós i de suport. Pérez ha remarcat que el projecte és durà a terme gràcies a totes les persones compromeses amb Càritas, tan oferint el seu temps com a voluntàries, com fent aportacions econòmiques.

A l’Informe EINSFOESSA presentat al febrer d’aquest mateix any Càritas alertava que després de la covid, el 30% de la població catalana viu en risc de pobresa i més de 2 milions de persones viuen en habitatges inadequats, és a dir, que no reuneixen les condicions per viure, o bé habitatges insegurs, pendents de trobar un altre lloc on puguin assumir les despeses del lloguer i els subministraments. Davant d’aquesta realitat, el pis de Terrassa, se suma als serveis que Càritas Diocesana de Terrassa té arreu del territori per ajudar a les persones en situació de sense llar.

DESCARREGAR NOTÍCIA

DESCARREGAR FOTO