Campaña

Un treball decent és un treball saludable

Iglesia por el Trabajo Decente posa el focus sobre el drama de la sinistralitat laboral a Espanya i a la resta del món, una realitat que dóna unes xifres d'escàndol

La iniciativa Església per un Treball Decent (ITD) denuncia que “un treball decent ha de ser un treball saludable”, posant el focus sobre el drama de la sinistralitat laboral a Espanya i la resta del món, una realitat que dóna unes xifres d’escàndol .

Subratlla que només es recullen les dades de forma parcial, ja que els casos que, com assenyala el Manifest, es produeixen en l’àmbit “de l’economia submergida, dels que treballen sense contracte o se’ls paga en negre, dels quals no se’ls ha diagnosticat una malaltia laboral perquè no se n’especifica l’origen, o les seves patologies no són reconegudes com a tals o els professionals desconeixen els procediments per qualificar-la com a laboral.

ITD aposta per seguir “defensant la vida per sobre del benefici, la dignitat de la persona per sobre de la productivitat i el bé comú per sobre dels interessos personals, i revertir aquesta situació d’injustícia amb el nostre compromís personal i comunitari des de la cultura del cura i la solidaritat”.

Davant d’aquesta situació i amb motiu de la celebració, el proper 1r de Maig, del Dia Internacional del Treball, la iniciativa Església pel Treball Decent (ITD) ha llançat el manifest “Un treball decent ha de ser un treball saludable” al que recull les dades actuals sobre sinestralitat i accidents laborals i aprofundeix en l’afectació a la vida personal i social dels treballadors.

Què és el treball decent per a Càritas

Aquell que és expressió de la dignitat essencial de tots, homes i dones, lliure de discriminació, ple en respecte als drets i que a més de permetre cobrir les necessitats de les famílies, impulsa el desenvolupament personal i espiritual.

Mesures urgents

  1. Igualtat salarial, polítiques socials i de gènere que permetin a les dones l’accés a les mateixes oportunitats laborals que els homes, garantint la conciliació de la vida personal i laboral.
  2. Creació d’ocupació juvenil de qualitat per a joves en desocupació o en situació de temporalitat o precarietat perquè tinguin el dret a accedir a un treball digne; relacionat amb els seus estudis i/o vocació.
  3. La promoció d’un entorn de treball segur amb la posada en marxa de polítiques actives i el finançament de mesures de seguretat i de salut laboral.
  4. Que les treballadores de llar tinguin accés als mateixos drets que la resta de treballadors, reconeixent-se definitivament el seu dret a la presentació per desocupació.
  5. La regularització urgent de les persones migrants en situació administrativa irregular.
  6. L’accés a mesures de protecció social per a aquelles persones que no puguin accedir a una ocupació.

28 d’abril: Dia Mundial de la Seguretat i la Salut en el Treball: “No més morts en el Treball! i esforçar-se en aconseguir-ho”

La Confederación Episcopal Española ha llançat una notícia en commemoració al 28 d’abril, Dia Mundial de la Seguretat i la Salut en el treball, que recull la crida que feia el papa Francesc a la seva homilia de la Misa de la nit de Nadal 2021.

LlEgiR LA NOTíCIA

 

Ajuda’ns a ajudar